Denní menu podáváme od 11:00 do 15:00
Číslice značí alergeny obsažené v pokrmech, seznam alergenů je k dispozici na vyžádání u obsluhy
ZÁKLADNA je restaurace, kde najdete české zlato z tanku podávané s láskou a dobrým jídlem.
Náš příběh Náš příběhVěříme, že tradice jsou základ. Dbáme proto na to, aby každý z našich výčepních uměl pivo načepovat na té nejvyšší úrovni a každý kuchař v restauraci proměnil čerstvé suroviny
v jedinečný chuťový zážitek.
Květová špička podávaná v silném vývaru s bramborovými rösti a jablkovým křenem. Pochoutka, kterou miloval i císař František Josef I. Teď je v Praze dle tradičního receptu.
Více o Tafelspitz Více o TafelspitzPodívej se, co si u nás v restauraci můžeš dát. Ke skvělému jídlu patří i dokonale načepovaná Plznička. Tohle bude hostina!
Prohlédnout galeriiV kuchyni si zakládáme na čerstvých surovinách od místních dodavatelů a tradičních, po generace předávaných postupech.
Denní menu podáváme od 11:00 do 15:00
Číslice značí alergeny obsažené v pokrmech, seznam alergenů je k dispozici na vyžádání u obsluhy
Hladinka je nejčastější způsob čepování piva. Jeho základem je čepování na jeden zátah tak, aby se na konci vytvořila mokrá krémovitá pěna, která nebude přesahovat okraj sklenice.
65,- Kč
Šnyt je menší míra piva s větším podílem krémovité pěny. Právě silná vrstva pěny dodává pivu jemnější říz a uchovává jej delší dobu čerstvé. Proto je šnyt vhodný jako koštovací pivo pro výčepní nebo také ideální volbou pro ty, kteří už nemají chuť nebo čas na velké pivo.
55,- Kč
Jako mlíko označujeme půlitr husté, krémové pěny. Jde o způsob čepování piva, který je oblíbený hlavně u žen. Mlíko je totiž oproti hladince nebo šnytu nasládlejší.
55,- Kč